Πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος όπου η τουριστική κίνηση αυξάνεται κατακόρυφα. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται προετοιμασία από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων εστίασης ώστε να αντιμετωπίσουν την αυξημένη προσέλευση κοινού, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια ευχάριστη εμπειρία πελάτη. Πέρα από την προετοιμασία που μπορεί να περιλαμβάνει επίπλωση χώρου, εύρεση και εκπαίδευση προσωπικού κτλ. οι επιχειρήσεις εστίασης πλέον επενδύουν και στον σύγχρονο τεχνολογικό επαγγελματικό εξοπλισμό εστίασης.
Τι χρειάζεται μια επιχείρηση εστίασης για την καλοκαιρινή σεζόν | Προετοιμασία Beach bars
Όπως καταλαβαίνουμε ο κατάλληλος τεχνολογικός εξοπλισμός εστίασης μπορεί να βοηθήσει ένα beach bar να βελτιώσει την εξυπηρέτηση των πελατών, να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών του, και να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη και ευχάριστη εμπειρία για τους επισκέπτες.
Απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός για beach bar
Ειδικά για ένα beach bar σε σύγκριση με άλλες επιχειρήσεις εστίασης απαιτούνται περισσότερες προϋποθέσεις και απαιτήσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό καθώς είναι μια επιχείρηση με ιδιαιτερότητες (μεγάλες αποστάσεις, δύσκολες συνθήκες εργασίας κ.α). Έτσι, μπορεί να χρησιμοποιήσει διάφορο τεχνολογικό εξοπλισμό αφενός για να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών και αφετέρου να οργανώσει καλύτερα τις λειτουργίες του. Αυτός μπορεί να περιλαμβάνει:
Σύστημα Παραγγελιοληψίας: Ένα αξιόπιστο σύστημα παραγγελιοληψίας επιτρέπει στους εργαζομένους να λαμβάνουν παραγγελίες από τους πελάτες. Το αυτοματοποιημένο σύστημα λήψης παραγγελιών εξαλείφει τη χειροκίνητη καταχώριση, επιτρέποντας στο προσωπικό να εισάγει παραγγελίες με τις φορητές συσκευές τους ή τα τερματικά με οθόνη αφής γρήγορα. Αυτό αυξάνει την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα καθώς μέσω θερμικών εκτυπωτών η παραγγελία εκτυπώνεται και στη συνέχεια ετοιμάζεται από το πόστο παραγωγής. Αυτό επιτρέπει στους εργαζομένους να εστιάζουν περισσότερο στην εξυπηρέτηση πελατών.
Ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων: Αν το beach bar προσφέρει υπηρεσίες όπως ξαπλώστρες-ομπρέλες ή εστιατόριο ένα ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των κρατήσεων και στην αποτελεσματική χρήση του χώρου.
Ηλεκτρονικό μενού: Υποδεχθείτε τους πελάτες σας μ’ ένα ψηφιακό μενού που προσφέρει αισθητική παρουσίαση των προϊόντων σας με το σκανάρισμα ενός QR Code. Προσφέρει δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης μη διαθέσιμων προϊόντων επομένως ο πελάτης βλέπει ανά πάσα στιγμή μόνο ό,τι μπορείτε να του προσφέρετε.
Κλήση σερβιτόρου: Καθώς ειδικά στα beach bar οι σερβιτόροι χρειάζεται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις μειώνεται και η δυνατότητα της βέλτιστης εξυπηρέτησης. Αντιμετωπίστε το πρόβλημα μέσω της κλήσης σερβιτόρου με ένα απλό σκανάρισμα ενός QR! Ο σερβιτόρος θα ειδοποιηθεί αμέσως για το τραπέζι που τον κάλεσε και θα μεταβεί για εξυπηρέτηση.
Customer Order: Δώστε στους πελάτες σας τη δυνατότητα να παραγγείλουν μόνοι τους ό,τι και όποτε επιθυμούν! Μέσω του ψηφιακού μενού δίνεται η δυνατότητα καταχώρησης της παραγγελίας. Μ’ αυτόν τον τρόπο εξαλείφονται τα λάθη και το προσωπικό σας μπορεί να επικεντρωθεί στη βέλτιστη εξυπηρέτηση.
Kitchen Management: Με το kitchen management system η διαχείριση διαμοιρασμού πιάτων παραγωγής γίνεται ταχύτατα και οργανωμένα χωρίς καθυστέρηση. Συγκεκριμένα, ο kichen module είναι ο “πασαδόρος” των πιάτων, ελέγχει πότε ένα πιάτο έχει ολοκληρωθεί, σε ποιο τραπέζι ανήκει και ποιο πιάτο έχει προτεραιότητα. Δίνει την δυνατότητα παρακολούθησης σταδίων ετοιμασίας πιάτων και απεικόνιση παραγωγών σε κεντρικό υπολογιστή στη κουζίνα για μαζική παραγωγή κοινών πιάτων παραγγελίας από διαφορετικά τραπέζια.
Έχεις κατάστημα εστίασης ή beach bar;
Ανακάλυψε όλη την e-Waitress Suite και τις δυνατότητες που προσφέρει!